14 Mayıs 2013 Salı

Düğün Fotoğrafçısı

Örtücü perde çekim sırasında önceden seçilen bir süre boyunca açık kalarak, ışığın film üzerine düşmesini sağlar. Yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi ordövr tabağı ile başlayan ara sıcaklar, ana yemek sunumu ve meyve ile devam eden, yanında belirlenen seçenek doğrultusunda alkol ve içecek servisinin de olduğu yemek programı şeklinde tamamlanıyor. Falabella’nın en büyük özelliği sadece düğünlere çalışan konserve hizmet sunan bir mekan değil; yaşayan bir mekan olması. Dolayısıyla bir menülerimizdeki her şeyi her bir konuğu kendi restoran konuğumuz gibi düşünüp hazırlıyor ve lezzetinden emin olarak sunuyoruz. Objektifte toplanan ve odaklanan ışık diyaframdan geçerek örtücüye ulaşır. Bizde sunulan her yiyecek en iyi kalite malzeme ile taze olarak mutfağımızda hazırlanır. Tüm menü seçeneklerinde iddialıyız.

Fotoğraf, belgelenmek istenen objeden yansıyan ışığın duyarlı yüzey üstüne düşmesi ve duyar kat üstünde sabitlenmesi işidir. Diyelimki, hava muhteşem masmavi, düğün yeri harika çimler içinde bir kır düğünü, yada olağanüstü güzel bir balo salonundasınız, olmadı çok romantik bir havuzbaşında düğün yapıyorsunuz, servis elemanları, masa düzeni, dekorasyon ve organizatörünüz süper ama inanın bunlarla bitmiyor..

Özellikle yaz düğünlerinde Gelin Damat 'ın fotoğraf çekimleri, düğün mekanında yapıldığından, düğün yerini, düğünden önce, son kontrolünü(herşey hazırmı) yapacağınızdan, ayrıca kendinize, bu tatlı telaş koşturmanın içinde, rahatlama zamanı yaratmanız , arkadaşlarınızla düğünden önce makara yapabilmeniz bakımından, düğün başlangıç saatinden en az 3-4 saat önceden düğün mekanında hazır olmayı ihmal etmeyin, tatsız süprizlerle karşılaşmayın..
Temel olarak fotoğraf makinasında da aynı şey olur, lenslerle gerçek görüntü arasındaki mesafe artarken ışınlarda daha fazla genişler ve daha geniş bir gerçek görüntü oluşturur. Fakat fotoğraf filminin boyutları sabittir. Eğer makinaya çok katlı bir lens takarsanız, geniş bir görüntü yansıtacaktır, fakat film bunun orta kısmını gösterecektir.Lenslerin başlangıç noktası çerçevenin orta noktasındadır. Dairesel mercekler daha küçük resimler oluştururlar, böylece film yüzeyi daha geniş bir alanı görebilir.

Profesyonel fotoğraf makinaları ekranda çeşitli büyüklüklerde resim görebilmeniz için farklı lensler takabilmenize olanak sağlar. Lenslerin yakınlaştırma gücünü üzerlerinde yazan ‘Odak Mesafesi’ tanımlar. Fotoğraf makinalarında, Odak Mesafesi lensler ile uzaktaki bir nesnenin gerçek görüntüsü arasındaki mesafe olarak tanımlanmıştır. Yüksek odak mesafesi daha yüksek bir görüntü yakınlığını belirtir.

Düşünün yukarıdaki saydıklarımıza , kötü bir müzik eklenince ne olur... Facia düşünmek bile istemem, işte bu yüzden müzikçiniz sizin ruh ikiziniz, psikolog gibi bir şey olmalı..Müzikçinizi seçerken, diğer herşeyi unutun, çok iyi, bilgili ve tecrübeli insanlarla çalışmalısınız...Dikkat bu bölümü iki kere okumanızı tavsiye ediyorum...
Fotoğraf makinesinde, belgelenmek istenen objeden yansıyan ışık; objektifte ulaşır ve odaklanır,sonra,hemen objektifin içinde bulunan ve adına diyafram denen diske ulaşır. Bu diskin amacı;gelen ışığın şiddetinin ayarlanabilmesidir. Bu işi ise ortasında bulunan ve kullanıcı tarafından ayarlanabilen bir delik sayesinde yapar.


http://icaza-uk.com/seo/dugun-fotografcisi.html

Hiç yorum yok: